Grote achtervolging na inrijden op agenten in Victory Boogie Woogietunnel

(Afb. ter illustratie)

De politie heeft gisteravond op de grens van Rijswijk en Den Haag een automobilist na een grote achtervolging aangehouden.

Bij de achtervolging waren meer dan tien politieauto’s betrokken. De bestuurder weigerde meerdere keren mee te werken en kon na een waarschuwingsschot worden gearresteerd.

Stopteken

De achtervolging begon in de Hendrik Zwaardecroonstraat in Den Haag na een ANPR-hit (automatische kentekenherkenning). De auto kreeg een stopteken, maar de bestuurder reageerde door juist gas te geven waarna een achtervolging ontstond. In de Victory Boogie Woogietunnel reed de automobilist onder andere op twee motoragenten in.

Waarschuwingsschot

Op de Laan van Hoornwijck slaagde de politie erin de auto klem te rijden. Om de verdachte onder controle te krijgen loste de politie een waarschuwingsschot. Daarna kon de wegpiraat worden aangehouden.

De aanleiding voor de achtervolging is nog niet bekend, maar de bestuurder zal in ieder geval worden beschuldigd van poging tot doodslag wegens het inrijden op de agenten.

Geen gewonden

Meerdere politieauto’s raakten zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De Laan van Hoornwijck was afgesloten in de richting van Ypenburg. De auto werd in beslag genomen en door een politieberger meegenomen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist