Wethouder Van de Laar opent campagne Maak van Rijswijk geen Racewijk

Samen met de lokale ambassadeurs heeft wethouder Armand van de Laar het groen licht gegeven aan de campagne Maak van Rijswijk geen Racewijk.

Op donderdag 13 juni onthulden zij symbolisch een trotter op het Piramideplein met het campagne beeld van één van de drie ambassadeurs en de oproep aan bestuurders rustig te rijden en rekening te houden met fietsers en wandelaars.

Ervaringen

Vervolgens ging de wethouder in gesprek met de ambassadeurs Gabriël, Moeslima en Mariléna over hun ervaringen in het Rijswijkse verkeer. Van de Laar hierover: “Indrukwekkend en zorgelijk om te horen dat Moeslima zelf slachtoffer is geworden van een auto-ongeluk. Haar relaas bevestigt voor mij nog eens dat we op de goede weg zijn met deze campagne om verkeersdeelnemers bewust te maken van hun gedrag in het verkeer en met elkaars verschillende snelheden rekening te houden. Deelname aan het verkeer is niet vrijblijvend. Op het moment dat je in je auto stapt vraagt dat om een verantwoordelijkheid van iedereen om zich aan de maximale snelheid te houden. Met deze campagne willen we dat tussen de oren zien te krijgen. Dat doen wij niet alleen als gemeente, maar juist samen met onze Rijswijkse inwoners en ondernemers als lokale verkeersambassadeurs.”

Campagne

De campagne is gericht op bewustwording bij mensen die bewust of onbewust te hard rijden, en moet mensen aan het denken zetten. Achterliggend doel is er voor te zorgen dat Rijswijk rustige en leefbare wijken heeft. In juni en juli is het campagneteam op pad om in gesprek te gaan met automobilisten in de stad om na te denken over de verkeersveiligheid en de oproep rustig te rijden. Ook worden er enquêtes afgenomen. Via de socials is de campagne te volgen.

Meer informatie over de achtergrond van de campagne is te vinden op deze website.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist