MRDH ziet Rijswijk als voorbeeld voor transformatie leegstaande kantoorgebouwen

“In de Plaspoelpolder wordt ruimte gemaakt voor bedrijven. Samen met het Industrieschap Plaspoelpolder, vastgoedeigenaren en ondernemers gaan we aan de slag met verouderd vastgoed”, zegt wethouder Werner van Damme Gemeente Rijswijk.

Woensdag was de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) op bezoek in de Plaspoelpolder in Rijswijk.

“Tijdens een rondleiding hebben verschillende wethouders de resultaten kunnen zien van de aanpak van de gemeente Rijswijk. Leegstaande kantoren worden getransformeerd naar bedrijfsruimte en ondermijning wordt tegengegaan.

Met een panel van experts is het gesprek gevoerd hoe gemeenten en andere partijen gebiedsontwikkeling op bedrijventerreinen kunnen aanpakken.

Versterken we bedrijventerreinen dan vergroot de investeringsbereidheid van andere eigenaren en bedrijven in het gebied.

Vernieuwen van bedrijventerreinen is een belangrijke opgave voor de Metropoolregio. De MRDH heeft in december 2023 bijgedragen aan de herontwikkeling van de Plaspoelpolder”, aldus de MRDH op LinkedIn.

Bron: LinkedIn MRDH

Deze artikelen heeft u misschien gemist