Duizend Rijswijkse kinderen sporten: “Meedoen is belangrijker dan winnen”

Maandag werd voor de tweede keer de Rijswijkse Schoolsportdagen gehouden in de nieuwe sporthal De Altis. Aan de schoolsportdagen doen in totaal zo’n duizend Rijswijkse kinderen mee van tien verschillende basisscholen.

Het was de eerste keer dat de schoolsportdagen zonder beperkingen kon doorgaan. Vorig jaar werd in verband met de coronamaatregelen nog de anderhalve meter afstand gehanteerd, maar dit jaar was daar geen sprake meer van. Deze maandag waren de groepen zeven en acht aan de beurt om het tegen elkaar op te nemen met korfbal en lijnbal (een soort volleybal).

Wethouder onderwijs Larissa Bentvelzen bracht maandag in sporthal De Altis een bezoek aan de sportende schoolkinderen: “Je ziet dat alle kinderen veel plezier hebben op een dag als vandaag waar meedoen belangrijker is dan winnen. Dat is natuurlijk belangrijk, maar het aller belangrijkste is dát kinderen bewegen. Sporten houdt iedereen gezond en deze mooie nieuwe hal biedt daar alle ruimte voor.”

Kennismaking
Dit schooljaar zijn er voor de Rijswijkse basisscholen vier schoolsportdagen. Later dit jaar gaan de schoolklassen nog zwemmen in De Schilp, is er een dansfestival en op de laatste schoolsportdag krijgen kinderen clinics om kennis te maken met de verschillende sporten die ze zelf kunnen gaan doen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist