Haaglanden Beweegt ziet enthousiasme bij Rijswijkse Kinderschilders

Schilderen is niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen en dat hebben ze goed gezien bij Haaglanden Beweegt.

De 12 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 hebben laten zien dat ze goed kunnen schilderen en misschien soms wel een creatievere geest hebben dan volwassenen. De kinderen hebben uiteraard les gehad van onze eigen Rijswijkse (beeldend) kunstenaar Ben Stolk, die een atelier heeft in de Torenstraat, maar ook hij moet zich hebben verwonderd hoe fantasierijk, creatief en puur kunnen schilderen.

Het is dan mooi voor de kinderen om te schilderen over je eigen mooie stad en de keuze viel op veertien verschillende locaties:

Gemeentehuis Bogaardplein 15, Studio Welzijn Admiraal Hellfrichsingel 51, Bibliotheek Generaal Eisenhowerplein 101, Natuurtuin, Hazepad 5, Museum Rijswijk Herenstraat 67, Atelier Ben Stolk, Torenstraat 1E, Het Akkertje, Julialaantje 15A, Infocentrum Bogaard, Beau Belle Schoenmode , Chica’s Mode, J22 Mode, Ringfoto Ben Hofland, Slagerij Scholtes, Bakkerij Remmerswaal, Roodenrijs (alle Stadscentrum Bogaard)

Het heet dan ook ‘de Rijswijkse kinderschilders kunstroute’

In alle vroegte op donderdag 2 maart werden een aantal schilderijen opgehangen in het stadhuis aan het Bogaardplein waarbij wethouder Mark Wit en Dennis van Beek (Haaglanden Beweegt) werden ondersteund door twee Rijswijkse kinderschilders, Jaylynn en Brandon met op de achtergrond de trotse ouders.

Waar moeten de kunstwerken komen te hangen? Het moet wel een mooi plekje krijgen natuurlijk, want er komen immers iedere dag vele Rijswijkers naar het stadhuis en dan moet hun oog wel vallen op die vier prachtige schilderijen!!

Het goede nieuws is dat alle kunstwerken van de Rijswijkse kinderschilders vanaf maandag 6 maart te zien zijn op bovengenoemde locaties. Voor veel Rijswijkse kinderen en volwassenen een mooi uitje. Voor de redacteur in ieder geval wel, hij gaat dit doen met de fiets en zal van alle kunstwerken een foto maken. Wie weet met de jeugdige kunstschilders er bij. De kunstwerken zijn tot en met 7 mei te zien.

René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist