Iets lagere opkomst in Rijswijk bij verkiezingen

De opkomst bij de Provinciale Staten was in Rijswijk vandaag iets lager van vier jaar geleden. De opkomst was toen 55%, nu was dit iets minder dan 53%. De opkomst voor de waterschapsverkiezingen bedroeg vandaag iets meer dan 47%. Om 12.00 uur lag de opkomst in de Rijswijk met zo’n 15% nog iets boven het landelijk gemiddelde.

De gemeente Rijswijk had voor deze verkiezingen een campagne gericht op 18-jarige jongeren. Met onder andere een persoonlijke brief van de burgemeester gericht aan alle 18-jarigen en een videoboodschap deed ze een oproep aan deze jongeren om vooral te gaan stemmen en gebruik te maken van hun democratisch recht. Ook ging burgemeester Huri Sahin vandaag met commissaris van de Koning Jaap Smit langs op een mbo-school waar gestemd kon worden door studenten die voor het eerst mochten stemmen.

Donderdag vindt er voor het eerst een centrale telling plaats van alle stembiljetten. Dit vindt plaats in Sporthal De Schilp. De uitslagen van de tellingen daar worden donderdag bekendgemaakt.

Op de foto stemt burgemeester Huri Sahin samen met een 18-jarige Rijswijker die voor het eerst mag stemmen. Voorzitter Hans Lunter van het stembureau in het Yuverta mbo kijkt toe.

Fotograaf: Yuverta mbo Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist