Rijswijkse school Juverta krijgt hoog bezoek op verkiezingsdag

Jaap Smit, de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, heeft woensdag in Rijswijk een bezoek gebracht aan het Juverta MBO aan de Huis te Landelaan. Hij werd daar opgewacht door onder meer burgemeester Huri Sahin en wethouders Larissa Bentvelzen en Mark Wit.In de school was woensdag ook een stembureau voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen geïnstalleerd. Men nam een kijkje bij het stembureau waar er een gestage aanloop was van stemgerechtigden, ook tijdens het bezoek van de Commissaris, burgemeester en wethouders.Uitleg
Na het bezoek aan het stembureau werden er door het gezelschap verschillende klassen bezocht. Daar kregen zij uitleg van docenten en scholieren hoe de lessen eruit zagen. Dat de school op de gehele regio was gericht, bleek uit het feit dat, na een vraag van de Commissaris, verschillende scholieren zeiden nog niet gestemd hadden en dat pas vanavond gingen doen in hun gemeente waar ze woonden.Daarna gingen de studenten in discussie met de commissaris van de Koning, de burgemeester en de wethouders over het nut en belang van verkiezingen. Aan de hand van stellingen die zijn bedacht door een docent burgerschap van de school bespraken de studenten wat voor hen belangrijk is. Bij een stelling over wat de politiek kon betekenen voor het onderwijs, merkte een student op waarom dit type praktijkonderwijs onmisbaar blijft: “Alles wordt technisch en elektrisch, maar natuur om je heen blijft en handjes om dat te beheren blijf je nodig hebben.”Yuverta mbo Rijswijk is dé duurzame school in de regio Haaglanden. Studenten worden voorbereid op het feit dat een duurzame leefomgeving belangrijk is. Of je nu een opleiding volgde voor Leefbare stad en klimaat, Dierverzorging of Bloem, groen en styling: ze zijn altijd goed voorbereid op een duurzame toekomst. Het is een kleinschalige school in een groene omgeving, centraal gelegen in de regio Haaglanden.

Deze artikelen heeft u misschien gemist