Rijswijker Uriël Maarsen nieuwe jeugd bondscoach padel

Rijswijker Uriël Maarsen wordt de nieuwe bondscoach Jeugd Padel. Milou Ettekoven gaat aan de slag als bondscoach Dames Padel. Zij stoppen daarmee als speler van het Nederlands team. Ivo van Dijk en Ruud van Hees pakken samen het bondscoachschap Senioren Padel op. Met de huidige bondscoach Heren Diego Mieres is hiermee het team van coaches voor toppadel weer compleet. Met dit coachteam wil de KNLTB het toppadel in Nederland naar een hoger niveau brengen en weer verder bouwen aan het toppadel in Nederland.

Uriël Maarsen is een actieve padelspeler, zowel nationaal als internationaal. Zijn ALO-opleiding heeft hij sinds 2015 aangevuld met licenties voor tennis- en padelleraar. Maarsen maakte een aantal jaren deel uit van het Nederlands Heren team en speelde onder andere de WK in Dubai afgelopen november. Daarnaast is hij leercoach voor de KNLTB padelleraren opleiding. Maarsen: “De laatste jaren is padel enorm aan het groeien en gaat de jeugd steeds fanatieker en professioneler om met de sport. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen. Met mijn opleiding en ervaringen als tennis- en padelspeler en trainer wil ik graag de huidige jeugd verder brengen en ervoor zorgen dat de (top) padelvijver steeds breder wordt aangevuld met jongere jeugd.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist