Theatermaker en regisseur Fred Florusse overleden

Op 21 maart is theatermaker en regisseur Fred Florusse overleden. Florusse werd vooral bekend van de cabaretgroep Don Quischocking. Verder was hij bekend als een van de bedenkers van het populaire radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ en als presentator van het school TV weekjournaal.

In Rijswijk stak hij in 2016 samen met Karel de Rooij zijn nek uit voor het schrijven van de ‘Musical revue Buziau’ Een eerbetoon aan de Rijswijkse komiek die ongekend populair was in Nederland begin vorige eeuw. Dit was ter gelegenheid van de viering van 50 jaar ‘podiumkunsten in Rijswijk’ en een week lang was deze revue te zien in de Rijswijkse Schouwburg.
Mede dankzij Fred Florusse werd het een prachtig eerbetoon aan de legendarische Johan Buziau! Hierbij ook een ode aan Fred Florusse!!

Hieronder het interview met Fred Florusse in 2016 in de Rijswijkse Schouwburg
Een reportage van Ben Damen en René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist