Avalex bedankt Rijswijkers door gratis compost weg te geven

Zaterdag heeft Avalex in de milieustraat aan de Laan van ’s Gravenmade gratis compost weggegeven tijdens de Landelijke Compostdag. Rijswijkers worden hiermee bedankt voor het scheiden van hun afval, zijn er informatiestands om afval scheiden onder de aandacht te brengen en is er een prijsvraag voor bezoekers.

De hele dag was het komen en gaan van mensen die zich bij Avalex meldden om het compost uit de containers te scheppen. Op sommige momenten stonden er tientallen auto’s te wachten om op het compost op te halen.

“Een groot deel van het compost hebben we namelijk te danken aan het ingezamelde GFT en etensresten van onze inwoners! Wanneer GFT en etensresten goed gescheiden wordt ingeleverd maken we daarvan compost en biogas. Een groot deel van de inwoners van ons Avalex-gebied doet dit al goed. Daarom willen we je bedanken voor de inspanningen om groente-, fruit-, etensresten, tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren. Je krijgt jouw ingezamelde grondstoffen terug in de vorm van gratis compost!”, aldus de afvalverwerker.


GFT goed voor milieu
Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door GFT en etensresten gescheiden in te zamelen en niet bij het restafval te doen, hoeft het niet verbrand te worden. Het verbranden van afval is slecht voor het milieu en duurder dan composteren. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu.

Deze artikelen heeft u misschien gemist