Refleks verliest nipt van koploper Velocitas

archieffoto

Afgelopen zaterdag stond er voor de korfballers van Refleks de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Nadat Refleks in de zaal een goeie competitie heeft gespeeld door een 2de plek te behalen. Het lukt de ploeg uit Rijswijk echter nog niet om boven de 7de plaats uit te komen. Wie weet lukt het wel tegen Velocitas?

Refleks begon de wedstrijd verdedigend erg scherp waardoor het op een 1-0 voorsprong kwam door een mooie one-hander van Thom Mosterd. Na 5 minuten kwam Velocitas voor het eerst op het scoreboard door een benutte strafworp. Jeffrey Mosterd scoorde de volgende aanval de 2-1 waardoor Refleks weer een kleine voorsprong nam. Velocitas scoorde vervolgens de 2-2 stand uit een simpel schot aan de voorkant. Refleks nam een kleine voorsprong, 4-2 door 2 goals van Matthijs Schouten. Velocitas ging een tandje bijschakelen en liep uit naar een 4-6 voorsprong bij rust.

De 2de helft begon voor Velocitas wat minder scherp in de aanval wat werd beloond door Desiree Helgers met een strafworp, 5-6 stand. Velocitas liep vervolgens uit naar 5-9, Refleks moet een tandje bijschakelen willen ze er nog een wedstrijd van maken. Jeffrey Mosterd nam het voortouw en probeerde een comeback in te zetten door 2 treffers binnen 2 minuten. Het kroop steeds dichterbij elkaar waarna Matthijs Schouten met 2 goals binnen 2 minuten de comeback compleet maakte: 11-11.

Helaas ging het voor Refleks fout in de laatste 30 seconden. Velocitas scoorde na een lange aanval de 11-12. Refleks had nog 1 aanval over, helaas leverde dit geen goal op en gingen de punten richting Leiderdorp.

Refleks kan trots zijn op de manier hoe ze zich terug hebben gevochten in de wedstrijd.
Komende wedstrijd speelt het 1ste uit bij Achilles (Den Haag, Pomonaplein 71) om 15:30 uur.