Gratis reizen vanaf 1 juli bij HTM voor Rijswijkse AOW gerechtigden met Ooievaarspas

Het heeft even geduurd, maar de kogel is nu toch echt door de kerk. Een deel van de Rijswijkse Ooievaarspashouders kunnen vanaf 1 juli aanstaande gratis met HTM reizen. Het gaat om een groep van plus minus 350 Rijswijkse AOW gerechtigden met Ooievaarspas. De raadsleden Simon Geleijnse (CDA Rijswijk) diende samen met Wil van Nunen (PvdA Rijswijk) eind vorig jaar het voorstel in om twee groepen in Rijswijk gratis met het OV vrij te laten rijden met HTM. Het voorstel om ook kinderen van 12 tot en met 17 jaar vrij te laten reizen tijdens schoolvakanties en weekenden kreeg niet genoeg steun van de gemeenteraad, het voorstel om AOW-gerechtigden elke dag vrij te laten reizen redde het wel.

Het gaat voorlopig om een periode tot eind 2024. Voor Haagse Ooievaarspashouders in deze groep was dat allang geregeld. Dus deed zich daar bijvoorbeeld de situatie voor dat een een gepensioneerd iemand met een Ooievaarspas in Den Haag wel zonder kosten met HTM naar iemand in Rijswijk kon reizen, maar andersom niet.

Deze artikelen heeft u misschien gemist