Partycentrum EventPlaza gesloten na vechtpartijen

Het partycentrum EventPlaza aan de Lange Kleiweg is op last van burgemeester Huri Sahin gesloten naar aanleiding van meerdere vechtpartijen. Er is een verdachte aangehouden, een aantal mensen raakte gewond.

Voorafgaand aan een Eritrees feest zondagmiddag 27 mei in een partycentrum aan de Lange Kleiweg, was er een groep onaangekondigde demonstranten aanwezig die richting het partycentrum wilden gaan. Door de politie werden de demonstranten tegengehouden. Er werd geen gehoor gegeven aan de aanwijzingen van de politie, waarna de vlam in de pan sloeg en meerdere groepen voor- en tegenstanders met elkaar op de vuist gingen.

Er is daarbij -voor zover nu bekend- een handvol mensen gewond geraakt, waaronder iemand die gestoken is en iemand die werd gebeten door een politiehond. De ME is ingezet om de rust zo snel mogelijk terug te laten keren. Op de Lange Kleiweg keerde de rust terug, wel hebben er nog enige tijdje groepjes (vermoedelijke) demonstranten door Rijswijk gezworven, maar dat heeft niet meer geleid tot openbare ordeverstoringen.

Door de burgemeester is besloten dat het partycentrum direct gesloten moest worden tot 01.00 uur op maandag 29 mei, waarna de aanwezigen van het feest het pand hebben verlaten onder begeleiding van de politie. Door de politie is er in ieder geval een aanhouding verricht vanwege mishandeling.

“Ik vind het vreselijk dat bij de wanordelijkheden gewonden zijn gevallen. De wanordelijkheden die buiten plaatsvonden waren duidelijk gerelateerd aan het feest in Event Plaza. Daarom heb ik eerder vanmiddag besloten om Event Plaza per direct te sluiten tot maandag 29 mei 2023 te 01:00 uur, zodat de situatie niet verder kan escaleren en de veiligheid voor iedereen kan worden gewaarborgd”, aldus Sahin.

Bron: Politieteam Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist