Hoe is het eigenlijk met Rob Hekman?

Heb jij ook wel eens zoiets van: hoe zou het met die man of vrouw zijn? Het zijn de mensen die wat betekend hebben voor Rijswijk en daarbuiten, maar ook nog wel een bijdrage leveren zonder het te weten.

Wij zoeken ze op in de rubriek: ‘Hoe is het eigenlijk met……….’ Weet je ook iemand waarvan je graag zou willen weten hoe het met diegene eigenlijk gaat, laat het dan de redactie weten op redactie@inrijswijk.com of op Facebook. Ditmaal laten we Rijswijker Rob Hekman, omroep- en radioman, aan het woord.

Je woont al heel lang in Rijswijk?
Rob: “We wonen sinds 1988 in Rijswijk zo’n 35 jaar dus inmiddels, de tijd vliegt voorbij.”

Je bent een radioman in hart en nieren………..wat maakt het zo bijzonder?
“Ach ik ben een man van illusies en radio maken is een illusie geven aan luisteraars. Da’s toch prachtig om dat dan te kunnen en mogen doen.”

Je liefde voor de soulmuziek is erg groot toch?
“Sinds de middelbare school ben ik fan van Ferry Maat en zijn Soulshow. Daar is de liefde voor deze muzieksoort met name uit de 70ties en 80ties ontstaan. De producties zijn zo ongelooflijk vet, met blazers en soms ook strijkers. Die producties maken ze vandaag de dag niet meer. Alles is tegenwoordig digitaal.”

Vele jaren was je als programmamaker actief voor de lokale radio in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.
“Zeker en met veel plezier! Met sommige collega radiomakers van toen, maken we nog steeds radio en podcasts.”


Met Arjan Groenwegen en René Marquard vormt hij al lang een radiotrio…

Is het waar dat je ook lokale radio maakt in Spanje?
“Ben ik best wel trots op. Mijn radiomaatje Marc en ik maken wekelijks op dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur, het programma Soul Power in de Engelse taal voor Radio Llança op 90.0 FM. Het bereik betreft de Costa Brava en het is verschrikkelijk leuk om te doen. Via internet is het radiostation live te beluisteren op radiollanca.cat! Probeer het eens zou ik zeggen.”


De makers van Radio Llança

We kennen jou ook nog als presentator van de Rijswijkse Sportprijs,. hoe kijk je daar op terug?
“Met heel veel plezier ook. Zeker de uitreikingen bij Sir Winston waren een hoogtepunt.”

Wat wil je nog kwijt?
“Hoop nog lang radio te mogen maken en vooral gezond te blijven. Tenslotte is dat laatste het meest belangrijk in het leven.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist