Vredenburch in eerste nacompetitiewedstrijd tegen oude bekende uit Rotterdam

archieffoto

Komende zaterdag is het dan zover, bij de zaterdagvoetbal amateurs wordt een begin gemaakt met het smakelijke nagerecht van de reguliere competitie, de nacompetitie. Voetballiefhebbers kijken altijd uit naar deze periode met spannende wedstrijden, er wordt immers gespeeld volgens het knock-out systeem, altijd verrassende resultaten en vaak mooi weer. Niet vreemd dus dat deze verlenging van de competitie meer wedstrijden trekken dan de ‘gewone’ competitiewedstrijden.

Twee Rijswijkse verenigingen zijn betrokken bij de play-offs, Vredenburch en Te Werve. Het team van hoofdcoach Remco Torken doet via deelname aan de verlenging van de competitie een poging zich volgend seizoen derdeklasser te mogen noemen, voor Te Werve is het doel juist om het derde klasse schap te prolongeren.

Te Werve – Rohda’76
De eerste wedstrijd voor Te Werve in de nacompetitie is de thuiswedstrijd tegen Rohda’76 uit Bodegraven, de als vierde geplaatste club in klasse 4E en in het bezit van een periodetitel. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de volgende ronde waarin Zwammerdam de tegenstander is. Bij winst wacht nog een finale voor een plek in de derde klasse, voor Rohda’76 zou dat promotie betekenen, voor Te Werve behoud van het derde klasse schap. “Het zijn wedstrijden op zich en niets is onmogelijk. Ik hoop dat wij nog twee of drie weken meedoen”, aldus de hoofdtrainer van Rohda’76, Arjen Linstra, die deelname aan de nacompetitie en het spelen tegen Te Werve “een leuke verrassing” vindt.

FC Maense – Vredenburch
De Burcht bewoners ontmoeten zaterdag in FC Maense een oude bekende. De vereniging uit Rotterdam, ooit begonnen als een club voor Kaapverdianen, zorgde er afgelopen seizoen voor dat Vredenburch de pas werd afgesneden op weg naar de finale van de nacompetitie. Toch is hoofdtrainer Remco Torken in het ongewisse over de kwaliteit van de huidige ploeg dat als tiende eindigde in de Derde Klasse C. Verder dan dat FC Maense een voetballende ploeg is, reikt de informatie van de oud-prof van onder meer ADO Den Haag niet. Bij de Rotterdamse tegenstander zal ongetwijfeld bekend zijn dat Vredenburch over een jonge selectie beschikt en dat Torken afgelopen seizoen noodgedwongen op maar liefst meer dan twintig spelers een beroep moest doen. De Rijswijkers lieten het op de laatste wedstrijddag aankomen, dankzij een kanonskogel van Erwin Kruit in de kruising tegen ODB plaatste het team zich alsnog voor de nacompetitie. Dit winnaar van dit duel neemt het op tegen GDA.

Deze artikelen heeft u misschien gemist