Start je Bunkerdag 2023 in Rijswijk

foto: Museum Bescherming Bevolking

Bij het MBB-Bunkercomplex Overvoorde zit je goed. Op het bunkercomplex zal een grote selectie bijzondere militaire voertuigen te bezichtigen zijn. Wat dacht je van unieke voertuigen van de Nationale Volksarmee uit de voormalige DDR? Compleet met tot in de puntjes verzorgd reënactment uit die tijd. Natuurlijk zijn er nog meer WO2 en KO voertuigen dankzij de aanwezigheid van de leden van de Army Vehicle Friends.

Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal bunkers te bezichtigen zoals een Küver 413a en een SK (Sönderkonstruktion) waarin de Duitse bezetter het radioverkeer van de geallieerden probeerden af te luisteren.

En natuurlijk is ook de atoombunker geopend. Deze uitermate goed geconserveerde commandopost is een tijdscapsule die je mee terugneemt naar de jaren 70 van de koude oorlog.

Vanwege de drukte en u de tijd te willen geven om alles goed te zien zullen er op deze dag GEEN rondleidingen worden gegeven, maar mag u zelfstandig op uw eigen tempo de route volgen.

Dit jaar bestaat de mogelijkheid om tegen geringe bijbetaling mee te rijden met een militair voertuig en voor de kinderen is er een speurtocht georganiseerd.

Kortom, start je dag goed en start hem in Rijswijk bij het bunkercomplex in Overvoorde!

Deze artikelen heeft u misschien gemist