Open dag Dierenasiel Julialaantje: liefde voor honden en katten bijzonder groot

Op zaterdag 3 juni was de Open Dag bij Streekdierentehuis ‘t  Julialaantje en ook nu was de belangstelling weer groot vanuit de regio Haaglanden om dit goed aangeschreven dierenasiel in Rijswijk te bezoeken. Dankzij de medewerkers van het asiel en haar fantastische vrijwilligers hadden ze er weer van alles aan gedaan om een mooie ‘open dag’ te verzorgen.

Het was niet alleen de bedoeling om de verblijven van honden en katten te gaan bezichtigen, maar ook was er interessante informatie te vinden die in het belang zijn van u als honden- of kattenbezitter zoals workshops borstelen, tanden poetsen en eigen hond knippen. De “mensen-tandarts’ en dieren-tandarts stonden gebroederlijk naast elkaar en eigenlijk kwam het erop neer dat uw hond zijn gebit ook iedere dag goed gepoetst dient te worden. Gedragstherapeut Mona de Keizer vertelde op haar beurt met passie over de aanpak over ‘gedragsproblemen bij katten’, want katten zijn fantastische huisdieren maar helaas kunnen ze ook ongewenst gedrag vertonen, zoals agressie, angst of overmatig verzorgingsgedrag. De medewerkers van de dierenambulance mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

Het Rijswijkse dierenasiel kan gelukkig op de steun rekenen van bedrijven en particulieren die vaak met eigen ogen kunnen zien hoe liefdevol de dieren hier worden verzorgd.  Mede dankzij deze bedrijven en particulieren kon er op deze zonovergoten dag een loterij georganiseerd worden ,met leuke prijzen en waarbij de opbrengst natuurlijk ten goede komt aan het dierenasiel.

Kijk ook eens op de facebookpagina van Dierenasiel Julialaantje, https://www.facebook.com/Julialaantje want daar staat onder andere een bijzonder verhaal over de hond Glora en hoe dankzij de steun van vele gulle gaven  Glora  geopereerd kon worden aan de ogen en nu weer goed kan zien.  Als dat geen dierenliefde is dan weet ik het niet meer…

Vrijwilligers nodig? Het is een organisatie die het moet hebben van de vrijwilliger! Wij geloven dat in Rijswijk  ongetwijfeld mensen zullen zijn die best vrijwilligerswerk zouden willen doen in het Dierenasiel. Zo ja, kijk dan op de website https://www.asieljulialaantje.nl/

Marjo Berghuis: “Het was een fantastische dag. Veel mensen iedereen die we spraken waren vol lof. Veel sponsoren hebben dit ook mogelijk gemaakt. We hebben aardig wat geld opgehaald voor de dieren. Zonder alle vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest.”

Naar aanleiding van de Open Dag hieronder nog een dankwoord van de medewerkers en vrijwilligers van Dierenasiel Julialaantje te Rijswijk: “Wij hebben een fantastische dag gehad. Veel mensen, veel centjes, veel sponsoren, veel plezier, veel lachen, veel zon, veel vrijwilligers en veel liefde voor de dieren. Wat zijn wij gelukkig met deze mooie dag. Iedereen heel erg bedankt.”

Redactie en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist