Schetsontwerp gepresenteerd aan partijen Sportpark Elsenburgh

Afgelopen week is in het clubgebouw van RHC, in aanwezigheid van sportwethouder Larissa Bentvelzen, aan verschillende deelnemende partners door Rudy Uytenhaak + Partners architecten het schetsontwerp van het nieuwe Sportpark Elsenburgh gepresenteerd.

Het ontlokte de aanwezigen louter positieve reacties. De verschillende partijen werd gevraagd om input te geven over het getoonde. Hierna volgt een voorlopig en definitief ontwerp. Dat ontwerp volgt in media december waarna het ook in de Rijswijkse gemeenteraad wordt besproken.

Planning
Planning is dat de bouw in juni 2025 klaar is, zodat gebruikers er in september 2025 in kunnen. Het is een groot samenwerkingsverband met 3 commerciële partijen (podologen, fysiotherapie en kinderopvang en naschoolse opvang) en 3 sportverenigingen (hockey, wielrennen en fietscross).

Huur
Die brengen met elkaar het nu te investeren bedrag van 13 miljoen euro op via huur (in 40 jaar tijd). Er zit dus geen subsidie van de gemeente op. Wel is de gemeente risicodrager als er over 5 of 10 jaar blijkt dat één van de commerciële partijen niet meer zou willen huren, dan moeten alternatieve huurders gevonden worden.




Deze artikelen heeft u misschien gemist