Rijswijker Maarten Haverkamp legt de hop vast

De Rijswijkse vogelaar Maarten Haverkamp was er zondag als de kippen bij. Hij was een van de eersten die de zeldzame vogel, de hop, op de Schapenweide aan de Schaaplaan op de gevoelige plaat vastlegde.

Maarten, al 50 jaar vogelaar: ”Ik was zondag aan het wandelen met mijn hond, toen zag ik de hop vlakbij, camera gehaald, hop was wat verder op het veld. Er was toen niemand. Hij was zaterdag al gezien. Ik ben  een groot vogelliefhebber. Eerder had ik in Rijswijk een overvliegende zeearend en visarend gefotografeerd, maar de hop is toch wel het meest bijzondere hier.”


Ook oud-wethouder Jos Bolte is een groot natuurliefhebber. Ook hij toog naar de Schaapweg om de hop te fotograferen.Tenslotte stuurde Rijswijker Jordy Bruin ook enkele mooie foto’sDeze artikelen heeft u misschien gemist