Bill Baker’s Big Band laat oude tijden herleven in Bunkermuseum Rijswijk

Op zondag 17 september was de Rijswijkse Bill Baker’s Big Band te gast bij Museum Bescherming Bevolking en dat deed juist op deze locatie oude tijden herleven.

De band deed de circa 300 aanwezigen onder andere weer denken aan de legendarische Glenn Miller, die in de (oorlogsjaren)  40 ongekend populair was. Bill Baker, de orkestleider (echte naam Wim Zweekhorst) entertainde het publiek in Rijswijk op een manier waarbij hij de mensen een lach op het gezicht weet te toveren. Wat een energie heeft die man nog altijd!! Je ziet dat hij de interactie met het publiek belangrijk vindt, hij speelt als het ware met het publiek en dat werkt!!De muzikale leiding was in handen van Adri van Velzen en dat is een vakman! Wat te denken van de saxofoon sectie, Trompet sectie, Trombone sectie  de ritmesectie en geluidsman Fred Bijnen die ervoor zorgden dat de voetjes van de vloer gingen, want bij deze muziek is het moeilijk om stil te blijven zitten.

Verborgen parel
Wat een geweldig idee van Museum Bescherming Bevolking om juist deze band te vragen om het seizoen 2023-2024 te openen. Het spreekt voor zich dat op deze zondag het bunkercomplex was geopend voor het publiek. Wat blijft het toch een bijzonder museum dat gerund wordt door circa 35 vrijwilligers die gezamenlijk heel wat hebben weten te bereiken, want het complex ziet er goed en verzorgd uit. De werkzaamheden aan het complex zijn natuurlijk nooit klaar, maar ze gaan er voor. Een verborgen parel wordt het genoemd, maar verborgen mag eigenlijk niet het juiste woord zijn!  Het is iconisch dit complex en u moet het beslist een keertje gezien hebben.

Historie
Het was natuurlijk ook mogelijk deze dag het bunkercomplex te bezoeken en in de vele ruimtes waren de vrijwilligers er om over de historie te vertellen. Het was ook mooi om de historische militaire voertuigen te bezichtigen op het complex. Het was opvallend en goed om te zien dat ook de jeugd belangstelling heeft voor dit museum.

Wilt u ook dit museum bezoeken? Neem eens een kijkje op de website: Museum Bescherming Bevolking – Commandopost Rijswijk  https://www.museumbeschermingbevolking.nl/plan-je-bezoek/commandopost-rijswijk

InRijswijk heeft ook gefilmd en dus is deze video binnenkort ook te zien op deze website!!!


Tekst en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist