Nieuwe boomspiegels in wijk Huis te Lande

De bewoners van de wijk Huis te Lande hebben met elkaar nieuw boomspiegels gemaakt in onder meer de Meester Philipslaan. Wethouder Mark Wit fietste zaterdag langs om een handje te helpen.

Meer bloemen
“We vroegen bij de gemeente een groencheque aan om boomspiegels te maken”, vertelt boswachter in spe, Astrid. Alhoewel er veel groenstroken zijn langs het spoor zijn, zagen ze bij het planten door de gemeente van nieuwe bomen kans om 20 boomspiegels te maken. Buurtbewoner Marco: “En dan met bloeiende planten die insecten aantrekken. En ook bijen, want die zijn belangrijk voor het bestuiven van fuit”. Astrid: “We zijn bij een kwekerij geweest in Boskoop om een goede keus te maken. Een boomspiegel lijkt niet groot. Maar wanneer je er 20 inplant praat je toch over heel wat vierkanten meters”. Ook zoon Pieter maakt zich verdienstelijk afgelopen zaterdag. Jong geleerd is oud gedaan.

Subsidie
Wethouder Mark Wit helpt de inwoners van de wijk Huis te Lande om de boomspiegels op te fleuren met groen door middel van een ‘Groen Idee’, de subsidieaanvraag via het participatieplatform http://samen.rijswijk.nl om samen met je buren de straat te vergroenen. Aanvragen kan nog steeds!!

Deze artikelen heeft u misschien gemist