Semper, Celeritas en Vredenburch naar volgende bekerronde; Te Werve uitgeschakeld

archieffoto

Drie van de vier Rijswijkse amateurvoetbalteams hebben zich geplaatst voor de volgende fase van de districts bekercompetitie. Met name het behalen van de volgende ronde door Semper Altius mag verrassend worden genoemd. Wellicht is nu reeds de hand van de nieuwe trainer zichtbaar en is er nu al sprake van een ‘Eki Korte effect’. Naast de Hoekpolder bewoners plaatsen ook Vredenburch en RVC Celeritas zich voor de volgende bekerronde. Voor Te Werve zit het bekeravontuur erop.

Semper Altius – SVH 5-3
Op eigen veld won Semper Altius met 5-3 van het Haagse SVH. Daardoor greep de ploeg verrassend ook nog de winst in poule 27 door het gelijke spel van naaste concurrent Gouda bij Stolwijk. Bram van der Heijden opende reeds na twee minuten de score voor thuisploeg. Na de gelijkmaker van Anass el Mokadmi op aangeven van Jaouad el Yakhlifi zorgde Mohammed Sommez voor een nieuwe Rijswijkse voorsprong, 2-1. Na de thee rechtte SVH de rug en kwam het door twee treffers van Rayvano van Alphen op een 2-3 stand. Na de gelijkmaker van Semper Altius van Arend Baylon kreeg Wesley Schouten een twee gele kaart en stond SVH met tien man. Semper liep uit een 5-3 eindstand dankzij wederom Arend Baylon en Morad Chalhi.

Stompwijk ’92 – RVC Celeritas 1-2
Met een 1-2 zege op Stompwijk ’92 verzekerde RVC Celeritas zich van een plek in de volgende bekerronde. Bencho Callista en goaltjesdief Gio Meijer schoten RVC Celeritas naar de overwinning.

Warmunda – Vredenburch 2-2
De 2-2 remise was voor Vredenburch voldoende om de volgende bekerronde te halen. Na een 1-0 achterstand bracht Rico Deekman beide partijen op gelijke hoogte. Voor rust maakte de talentvolle Bas Visser de 1-2 voor de Rijswijkers, die de thuisploeg nog wel uit een strafschop de gelijkmaker zagen scoren.

Te Werve – Meerburg 2-4
Voor het team van hoofdtrainer Huub van Oostrom Soede zit het bekertoernooi erop. Meer dan een derde plek in de poule zat er niet voor de kersverse vierde klasser. Oussame Laghmouchi en Dani Lourens scoorden voor de Rijswijkers.

Deze artikelen heeft u misschien gemist