Groen Bogaardplein wint Rooftop Award 2023

Afb. website gemeente Rijswijk

Tijdens het Rooftop Symposium 2023 vorige week won architectenbureau DELVA Landscape Architecture | Urbanism voor het Bogaardplein de Rooftop Award 2023.

Het Rooftop Symposium vindt elk jaar plaats en is een event van Rooftop Revolution uit Amsterdam. Rooftop Revolution heeft de ambitie om natuurgebieden overal in Nederland terug te brengen in de stad door verduurzaming van daken. Het ontwerp van DELVA Landscape Architecture | Urbanism veranderde in 2022 het versteende plein naar een geheel nieuw stadspark. 

Dit stadspark ligt boven op de bestaande parkeergarage van stadscentrum Bogaard. In het stadspark kunnen inwoners en bezoekers tussen al het groen gebruik maken van de verschillende sport- en spelplekken. 

Deze artikelen heeft u misschien gemist