Minister Dijkgraaf op bezoek in Rijswijk

Donderdag was het de Dag van de Leraar. De dag waarop de leraren extra waardering wordt gegeven – maar eigenlijk zou het elke dag Dag van de Leraar moeten zijn.

“Leraar is een fantastisch beroep, waarbij je echt het verschil in het leven van jonge mensen kunt maken”, zegt Robbert Dijkgraaf, Minister van Onderwijs die bij OBS Nicolaas Beets in Rijswijk was.

“Ik ging langs in de klassen van twee bevlogen zij-instromers: bij meester Ruben in groep 1 en 2 hielp ik mee met knutselen, bij meester Jeffrey in groep 8 mocht ik meedoen bij het oefenen van bijvoeglijke naamwoorden. Met hen, én met kersverse pabo-stagiair Lennart, sprak ik over de keuze om leraar te worden en het belang van creativiteit en vrije ruimte. En ook: het kunnen bieden van maatwerk bij het opleiden van zij-instromers. Want het is belangrijk dat meer mensen de stap zetten naar het leraarschap.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist