Vredenburch zet forse stap naar titel in vierde klasse na zege op concurrent VDL

In de vierde klasse D van het zaterdag amateurvoetbal was er zaterdag winst voor Vredenburch tegen één van de grote concurrenten, VDL uit Maassluis. RVC Celeritas en Te Werve sluiten de rij in 4 na verliespartijen tegen respectievelijk Maasdijk en SEP. In 5D doet Semper Altius het met nieuwe trainer Eki Korte boven verwachting met een keurige derde plek op de ranglijst. Zaterdag maakte het met maar liefst 8-2 gehakt voor Toofan

Vredenburch – VDL 5-1
Vredenburch was thuis sterker dan tegenstander VDL waar voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag veel meer van werd verwacht. Hoewel Vredenburch in de beginfase de bovenliggende partij was, waren het de Waterwegbewoners die twee kansen kregen, maar daar geen raad mee wisten. Het was dan ook de thuisploeg die met een 1-0 voorsprong de rust inging, dankzij een treffer van Rico Deekman uit een hoekschop.

In de openingsfase van de tweede helft was Vredenburch de betere ploeg maar was het VDL, dat scoorde via Rodney Remmerswaal. In de resterende 25 minuten was het alleen maar Vredenburch dat de klok sloeg. Basje Visser, Most Valuable Player (MVP) na de eerste vier wedstrijden, bracht met zijn twee treffers de stand op 3-1. Rico Deekman en Mehmet Aygun deden er nog een schepje bovenop, eindstand 5-1. Goede partij van Vredenburch tegen een tegenvallende tegenstander.

De nederlaag tegen Vredenburch betekende de eerste competitie nederlaag voor VDL, sinds de start van de tweede competitiehelft van het afgelopen seizoen, begin dit jaar. De ploeg uit Maassluis leed in de tweede helft van het seizoen geen enkele nederlaag, maar degradeerde toch naar de vierde klasse, waar de succesreeks dankzij Vredenburch tot een abrupt einde werd gebracht. Door deze nederlaag valt VDL voorlopig weg als weg uit het rijtje van concurrenten van Vredenburch voor de strijd om de titel in 4D, waar het nu vooral te maken krijgt met FC Zoetermeer, net als de Rijswijkers dit seizoen nog zonder puntenverlies, en gedeeld koploper.SEP – Te Werve 2-1
Nog steeds geen winstpartij voor Te Werve in de vierde klasse na vier duels. Zaterdag stond bij SEP bij rust nog de brilstand op het scorebord. Na tien minuten in de tweede helft scoorden de Delftenaren onder leiding van hoofdcoach Marcel de Letter de 1-0. Didier van Geenen schreef het openingsdoelpunt op zijn naam. Niet veel later verdubbelde Marco van Blitterswijk de score voor SEP. Toen vervolgens een speler van Te Werve ‘rood’ kreeg, leek het duel gespeeld, maar ondanks een man minder kwamen de Rijswijkers nog dichtbij na de 2-1 van Robert Jas, maar verder kwam Te Werve niet. Na deze nederlaag is het team van hoofdcoach Huib van Oostrom Soede nu gezakt naar degradatieplek 11, met slechts 1 punt uit 4 duels

Maasdijk – RVC Celeritas 3-0
Nikki Krouwer was zaterdag de grote man namens Maasdijk, met twee treffers en een assist. Na 15 minuten benutte de spits een strafschop, de 1-0 was tevens de ruststand. Vervolgens was het lang wachten op een volgend doelpunt dat pas in de 85e minuut wederom door Krouwer in de touwen belandde. Een assist van Krouwer werd uiteindelijk in de dying seconds van de wedstrijd door Hans Bergwerff tot treffer geproduceerd, eindstand 3-0. Na vier duels is RVC Celeritas nog steeds rode lantaarndrager in 4D en waart wel degelijk het degradatiespook rond op sportpark Prinses Irene.

Semper Altius – Toofan 8-2
In de eerste helft was er nog geen sprake van dat de wedstrijd op sportpark Hoekpolder uit zou draaien op een monsterzege voor de Rijswijkers. Toofan kon de discipelen van hoofdtrainer Eki Korte nog goed bijbenen, getuige de 2-1 ruststand, met doelpunten van Beau van der Heiden en Daniël Vind voor de thuisploeg. In de tweede helft scoorden de rood witten van Korte er lustig op los. Daniël de Vink (2x), Mick van Oorschot (3x) en Mitchell Burgwal (1x) zorgden voor de 8-2 overwinning. Semper staat nu derde op de ranglijst, een ongelooflijke mooie prestatie na alle misère in de recente seizoenen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist