Afvalscheiding in Rijswijk loopt achter bij rest van Nederland; wel minder vuilnis

De gemiddelde inwoner van Rijswijk leverde vorig jaar 45 procent van zijn afval gescheiden in. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee doet Rijswijk het minder goed dan de rest van Nederland, waar al jaren ongeveer zestig procent van alle huisvuil gescheiden wordt opgehaald.

Minder huishoudelijk afval

Beter nieuws is dat Rijswijkers vorig jaar per persoon minder afval hadden dan het landelijk gemiddelde van 455 kilo, namelijk 393 kilo. Ook slonk de totale vuilnisberg in 2022. In 2021 kwam er per inwoner nog 431 kilo huishoudelijk afval binnen. Een dergelijke afname is overigens in bijna heel Nederland te zien.

Uitgeklust

Volgens het CBS hadden we vorig jaar in Nederland minder afval omdat we na twee jaar corona wel klaar waren met opruimen en klussen. We bestelden ook minder online. Daarnaast speelde het weer een rol. Door de droge en warme zomer kwamen tuinen minder tot bloei en was er later in het jaar dus minder gft-afval.

Klik hier voor meer cijfers uit het CBS-onderzoek.

Deze artikelen heeft u misschien gemist