Rijswijkse Katja Kuipers (14) door naar landelijke finale Prinses Christina Jazz Concours

Katja Kuipers (foto: Prinses Christina Jazz Concours)

De jury van het Prinses Christina Jazz Concours heeft de 14-jarige zangeres Katja Kuipers uit Rijswijk geselecteerd voor de landelijke finale. Na twee halve finales in Rotterdam en Nijmegen kwam Katja met vijf andere acts als finalist uit de bus. De finale vindt plaats op 18 november in het BIMHUIS in Amsterdam.

Deelnemers

Deelnemers aan het Jazz Concours zijn tussen de 12 en 21 jaar oud en doen mee in verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn categorieën voor studenten van het conservatorium en voor muzikanten die privéles hebben. Katja Kuipers heeft privéles van een zangdocent en doet met haar 14 jaar mee in de 1e categorie van het concours. 

Kaarten finale

Voor de finale zijn kaarten te koop via de website van het BIMHUIS.  De finalisten maken kans op prijzen die hun muzikale ontwikkeling stimuleren, zoals het winnen van een optreden op een festival, het maken van een opname of het volgen van een masterclass.  

Dagprogramma

Op de dag van de finale is er in het BIMHUIS een gratis dagprogramma. ’s Morgens is er een bigbandconcours en ’s middags een festival.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim 55 jaar jongeren muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. Het Jazz Concours voor jazzmuziek en aanverwante stijlen wordt sinds 2004 georganiseerd. Deelname aan het concours is vaak een springplank naar een professionele carrière. Oud-winnaars zijn o.a. saxofonisten Ben van Gelder en Joris Roelofs, zangeres Fuensanta Méndez en hoornist Morris Kliphuis. 

Deze artikelen heeft u misschien gemist