RHC Dames strijdbaar in Silver Cup ten onder

foto: Erik de Kleijn Sportsnap.nl

De hockeysters van de Rijswijksche Hockeyclub zijn in de Silver Cup, na een 1-4 nederlaag tegen Roomburg, uitgeschakeld.

Vrijdagavond speelde het Dames vlaggenschip van de Rijswijksche Hockeyclub haar Silver Cup wedstrijd tegen het hoger gekwalificeerde Roomburg.  Zoals gewend van de Rijswijksche was de ambiance weer als een echte bekerwedstrijd: veel publiek en opzwepende muziek.

De formatie van Sander Oostveen had zich terdege voorbereid. Ruim voor de wedstrijd op de club met elkaar koken, eten en het strijdplan bespreken. De sfeer was goed, ook wel gespannen om zichzelf en het publiek te laten zien wat ze kunnen en waard zijn. Immers de huidige stand in de competitie doet geen recht aan hetgeen waar ze toe in staat zijn.

En strijden deden ze. In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. Met vlagen het betere spel voor de Rijswijksche. Roomburg kwam op voorsprong en kort daarna scoorde Astrid Lankhorst met een splijtend backhandschot hoog in de kruising.

Effectiever
In de eerste fase van de tweede helft was het betere spel voor Rijswijk. Met volle energie en goed samenspel werd Roomburg steeds verder naar achter gedrukt. Echter een onfortuinlijke bal op de paal en een afgekeurd doelpunt zorgde niet voor een voorsprong. Rijswijk creëerde de kansen, kon het alleen niet afmaken. Roomburg was daar effectiever in, een uitbraak van Roomburg resulterend in een doelpunt. Omdat de dames in de wedstrijd zoveel hadden gegeven, was de energie in het vierde kwart op en werd het in de laatste fase van de wedstrijd niet meer strijden tegen Roomburg maar een strijd tegen zichzelf. Het beste van het spel was er af waar Roomburg van profiteerde. Eindstand: 1-4.

Teleurgesteld verlieten de dames na de wedstrijd en uitloopronde onder luid applaus het veld. Het zat erin, het was zo nodig een keer een goede wedstrijd ook winnend af te sluiten, het mocht niet zo zijn.

Zondag staat de competitiekraker thuis tegen Pijnacker (nr. 8) op het programma.

Deze artikelen heeft u misschien gemist