Rijswijk zet ‘mantelzorghelden’ in de schijnwerpers


We kennen in ons land de ‘dag van de Mantelzorger’. De Gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk hebben deze helden zaterdag 11 november in de schijnwerpers gezet door hen een smakelijke lunch aan te bieden.

De ruimte in Wijkcentrum Stervoorde was zaterdag tot de laatste stoel bezet, dus over de opkomst niets te klagen. Toch hoop je ook vurig dat de mensen die zoveel goed werk doen ook eens te mogen zien op deze gelegenheden.

Cijfers
Wethouder Gijs van Malsen: ‘Jullie staan er niet alleen voor.” Deze woorden zijn belangrijk voor de Rijswijkse mantelzorgers, want soms hebben deze mensen het niet altijd makkelijk. Het is natuurlijk geen geheim dat er veel gevraagd wordt van de mantelzorger en dus kunnen zij die steun wel gebruiken. De cijfers liegen er niet om: 1 op de 3 inwoners in Rijswijk is mantelzorger.

Onmisbare Helden
De wethouder reikte het nieuwe magazine ‘Onmisbare helden’ uit en daarna kon men genieten van een uitstekend verzorgde lunch. “Ik zag ook mensen onder de lunch over dit onderwerp van gedachten wisselen en dat is zo belangrijk. Het gaat immers om saamhorigheid en verbinding. Iedereen kon ook het tevredenheidsonderzoek invullen, belangrijk voor de Gemeente om te zien waar het goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is.”

Mantelzorgers in Rijswijk zijn en blijven helden en zij moeten de aandacht blijven krijgen die ze verdienen!!! Diepe buiging, dames en heren!!!

Redactie: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist