Ed Braam: “Vergeet niet dat Wilders goede ideeën heeft die goed liggen bij het publiek”

‘Nederland slaat rechts af’ en ‘Wilders geeft rechtse directe’. Twee koppen op de voorpagina’s van landelijke kranten. De uitslag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer is als een bom ingeslagen. De Partij voor de Vrijheid (PVV) is met 37 zetels met afstand de grootste geworden.

“De PVV heeft werkelijk een dreun uitgedeeld in Nederland.” Dat zegt Rijswijker Ed Braam, al ruim 12 jaar Statenlid van de PVV en ook raadslid voor Beter voor Rijswijk. “ Zo’n 25% stemde ‘Wilders and friends’. Ook.in Rijswijk. En terecht. Je mag wat vinden van de heftige standpunten rondom de islam, maar vergeet niet dat hij veel goede ideeën heeft die goed liggen bij het publiek. De Nederlanders willen graag dat ze weer iets overhouden aan het eind van de maand en ruimte om te wonen. Nu gaat veel teveel geld naar klimaatgekte, buitenland en de immigratie. Te weinig naar de zorg, ouderen, wonen en de portemonnee. Geef Wilders maar eens de kans om zich te bewijzen als serieuze regeringspartij. Nederland weer terug op 1.”

“Ik zat met verbazing thuis de exitpoll te bekijken. En na het juichen van Wilders, Omtzigt en Van der Plas, daarna de bijzonder zure reacties van vele vooral linkse politici. In Rijswijk ruim 26% Wilders. Volgende maand laat ik het wel horen bij de behandeling van het COA voorstel om alweer asielzoekers in Rijswijks hotel te plaatsen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist