Rijswijk transformeert kantoorpand aan de Churchilllaan tot woonlocatie

Een leegstaand kantoorpand aan de Sir Winston Churchilllaan 295 wordt gerenoveerd tot woonappartementen. Dit gebouw nabij het Kessler Park staat al enige tijd leeg en de eigenaar heeft de wens uitgesproken het om te vormen tot woningen.

Het kantoorpand bestaat nu nog, naast de kantoorgedeelten, uit een parkeergarage. Het gehele gebouw biedt na verbouwing ruimte aan 63 woonappartementen en 85 m2 aan commerciële ruimten zoals kleine kantoren. Dit appartementencomplex gaat ‘Edelstaete’ heten en wordt ontwikkeld door Edelwonen BV. In totaal worden de komende jaren 2.100 woningen opgeleverd om en nabij het Kessler Park.

Betaalbaarheid
Van deze 63 woonappartementen wordt minimaal 30% betaalbare woningen opgeleverd met een huurprijs onder de liberalisatiegrens (€808,06). In de overeenkomst is vastgelegd de huurprijs voor minstens 15 jaar na de oplevering onder deze grens moet blijven.

Twee vliegen in één klap
Wethouder volkshuisvesting Gijs van Malsen is blij dat er meer betaalbare woningen bijkomen in Rijswijk: “Met dit project slaan we twee vliegen in één klap. We zorgen voor broodnodige woningen waar veel vraag naar is en we gaan leegstand tegen. In Rijswijk bouwen we veel bij. We moeten hierbij zorgen dat Rijswijk niet een stad wordt waar je alleen kunt wonen als je veel geld verdient. Daarom moeten er in de eerste plaats ook veel meer sociale huurwoningen bij. Maar het is ook mooi dat in dit soort projecten partijen tegemoet komen aan onze wens om betaalbaar te bouwen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist