Yasin Yildirim: “Het voelde aan als de Champions League winnen”


Al op zijn 17de richtte Yasin Yildirim (29) het marketingbureau Webactueel op. Twaalf jaar later heeft Yasin vijftien mensen in dienst en groeit zijn in Rijswijk gevestigde bedrijf nog steeds heel hard. De prestaties van Webactueel blijven niet onopgemerkt, want het bureau werd begin oktober bekroond als beste online marketingbureau van Europa.

Yasin begon op zijn 17de met Webactueel, nadat zijn compagnon voor zichzelf was begonnen. “Die compagnon was goed in het ontwikkelen van websites. Ik zou werk aannemen en hij zou zich bezighouden met de websites. Maar na twee of drie klussen begon hij voor zichzelf. Ik zat toen met lege handen, want ik kon helemaal niks. Ik had opdrachten aangenomen, maar ik kon die niet uitvoeren. Ik wilde daarom websites leren bouwen en heb toen cursussen gevolgd en via online kanalen heel veel geleerd. Het is mij gelukt en toen ben ik alleen verder gegaan.”

Zichtbare groei
Webactueel ontwikkelt voor klanten maatwerkwebsites. Het heeft veel kennis in huis over webdesign, grafisch design en marketing om de business van bedrijven te laten groeien via online kanalen. “Wij ontzorgen de hele online marketing. Als je een webshop hebt en je doet niets aan online marketing, dan gaat het niet werken. Het meest aantrekkelijke van dit werk is dat je bedrijven zichtbaar ziet groeien. Dat is gewoon tof.”


Webactueel richt zich met name op mkb-bedrijven. “Het is niet onze specifieke doelgroep, maar de meeste klanten zijn mkb’ers.”

Yasin, van origine Turks, heeft drie broers en twee zussen. Zij hebben samen in totaal twaalf bedrijven in hun bezit, waaronder één van de grootste bijlesbedrijven van Nederland. “De verantwoordelijkheid over de bedrijven is opgedeeld, dus Iedereen heeft wel een bepaalde focus. Het is goed gespreid.”

Beste online marketingbureau
Webactueel is begin oktober uitgeroepen als beste online marketingbureau van Europa. Het kreeg daarvoor in het Turkse Istanboel de Best Digital Advertising Agency Award tijdens de vierde International Achievement and Career Awards. De jury prees de klantgerichtheid, expertise en geboekte resultaten van het bedrijf. Er dongen vanuit geheel Europa marketingbureaus mee naar de prijs. “Het was niet onze eerste prijs, maar we zijn hier heel erg trots op. Het voelde aan als de Champions League winnen”, aldus Yasin.

Deze artikelen heeft u misschien gemist