Vredenburch te sterk voor Te Werve in Rijswijkse derby

In de Rijswijkse voetbalderby was het ‘uit’spelende Vredenburch een maatje te groot voor Te Werve. Het thuisspelende Te Werve verloor met 1-3 op het vierde veld toebehorend aan beide clubs.

Op het hoofdveld van sportpark Vredenburch kon niet gespeeld worden. De 15 jaar oude kunstgrasmat wordt momenteel vervangen door een nieuwe kunstgrasmat. Er werd zaterdag gespeeld op het verrassend goed bespeelbare veld 4.

Na 20 minuten werd een speler van Te Werve met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd na het neerhalen van een doorgebroken speler. Rico Deekman en Erwin Kruit zorgden voor een 2-0 voorsprong, waarna een slechte periode aanbrak voor de Vredenburchers. Het leidde voor rust nog tot de 2-1 door een treffer van Jayvon Jonathan.

Na rust speelde Vredenburch nog niet best waardoor Te Werve ondanks een man minder in de wedstrijd bleef. En zelfs goede kansen had op de 2-2. Een treffer van Te Werve-speler Brahim Saïdi werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. En weer was er een rode kaart nodig, weer aan de kant van Te Werve, om Vredenburch in veilige haven te loodsen. Dat gebeurde ook want het was Rico Deekman die vanuit een strafschop in de extra tijd voor de 1-3 zorgde.

Brahim Saïdi (Te Werve) na afloop: “Laat ik duidelijk zijn dat Vredenburch terecht heeft gewonnen. Maar de eerste rode kaart en mijn afgekeurd doelpunt. Ik weet het niet hoor….” Vredenburch-spits Rico Deekman: “Het was niet best van onze kant.”