Rens Veerman (D66): “Sport moet toegankelijk en betaalbaar zijn, daar zijn nu zorgen over”

D66 Rijswijk 2022 Foto: Jeroen Mooijman

De Rijswijkse gemeenteraad heeft dinsdag besloten om een voorbereidingskrediet van 100.000 euro beschikbaar te stellen om de haalbaarheid van scenario 3 (behalve woningbouw en maatschappelijke voorzieningen ook een (wedstrijd)sporthal) voor de Marimbahal te laten onderzoeken. Daarmee heeft de raad ook besloten dat de Marimbahal na ’14 jaar touwtrekken’ gesloopt zal gaan worden.

Wij vroegen enkele raadsleden naar hun gedachten bij dit besluit.

Rens Veerman: “Sport en bewegen is gezond, daar moet ruimte voor zijn”, zegt de sportman Rens Veerman van D66 Rijswijk. “Heel mooi dat er een plan komt voor huizen en bewegen in de Muziekbuurt’. Om ook echt snel actie te kunnen hebben hadden we graag een hal en een flexibele ruimte uitgewerkt willen zien. dan kun je ook bij financiële tegenvaller wel door. D66 Rijswijk blijft pleiten voor meer binnensport bij de scholen, bijvoorbeeld in RijswijkBuiten. Sport moet toegankelijk zijn en betaald kunnen worden, daar hebben we echt nog zorgen over.“

Deze artikelen heeft u misschien gemist