Bewoners Muziekbuurt krijgen invloed in nieuwe plannen voor de wijk

De toekomst van de Marimbahal krijgt een nieuwe wending. De gemeenteraad besloot 30 januari na een motie van onder andere Wij. Rijswijk om de mogelijkheden te onderzoeken van een nieuwe sportzaal en een wijkcentrum.

Marimbahal
Het voorstel dat voorlag was enkel voor een nieuwe sporthal. Het buurtonderzoek van Wij. Rijswijk dat werd ingevuld door ruim 190 Rijswijkers wijst uit dat bewoners van de muziekbuurt behoefte hadden aan een wijkcentrum en meer faciliteiten in de wijk. De bewoners benoemden dat de wijk achteruit ging en noemde een wijkcentrum, een nieuwe zaal en/of woningen als opties ter vervanging van de Marimbahal.

Wijkcentrum
Wij. Rijswijk stelde samen met andere partijen voor om de wens van de bewoners in te willigen. Naast de sportzaal moet ruimte zijn voor een wijkcentrum. “De buurt verdient een upgrade,” zegt Kaffa. “Een plek waar de wijk kan samenkomen is erg belangrijk. De sport die altijd beoefend werd in de hal zorgde ervoor dat er reuring in de wijk was, iets waar een hoop bewoners weer naar snakken, een beetje levendigheid in de buurt.”

Het voorstel dat ingediend werd door Wij. Rijswijk samen met BvR, RB, PvG&R en CU wordt de komende maanden uitgewerkt.

Bron: Wij. Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist