Ook dit jaar organiseert InRijswijk een Voedselbankactie: zaterdag 8 juni

In samenwerking met Richard Jongenotter van PLUS Jongenotter organiseert InRijswijk.com ook dit jaar weer een Voedselbankactie ‘Samen in Actie voor de Voedselbank’

Op zaterdag 8 juni is deze actie bij PLUS Jongenotter aan de Prinses Irenelaan in Rijswijk. Steeds meer Rijswijkse gezinnen komen in de financiële problemen waardoor steeds meer Rijswijkers aangewezen zijn op de hulp van de Voedselbank Rijswijk. Schrijnend was ook het bericht dat er zoveel kinderarmoede is in onze gemeente.

Het was tien jaar geleden dat de toenmalige lokale Omroep Rijswijk eenzelfde soort actie deed met PLUS Jongenotter. Eén van de drijvende krachten bij Omroep Rijswijk was toen Rijswijker René Marquard. Hij wilde tien jaar na dato weer aandacht besteden aan de armoede die er ook in Rijswijkse gezinnen heerst. Vorig jaar bliezen we de Voedselbankactie nieuwe leven in. Het resulteerde in het ophalen van lang houdbare producten voor de Voedselbank Haaglanden waar Voedselbank Rijswijk onderdeel van is.

Wij willen graag dat er meerdere organisaties gaan opstaan om er een mooie actie van te maken die wellicht langer duurt dan een dag. Ondernemers, (sport)verenigingen en scholen…. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mail naar redactie@inrijswijk.com. Dan gaan we kijken hoe we het een en ander samen kunnen organiseren.

Kijk ook naar: Rijswijks ‘blikkie’ terug en vooruit (deel 28): Ronald Mooiman – InRijswijk

“Kijken we naar onze eigen organisatie, dan zijn we heel erg trots op onze actie die we in mei hebben gedaan voor de Voedselbank. Samen met Richard Jongenotter van de PLUS konden we Henk Baars, medeoprichter en bestuurslid van de Voedselbank Haaglanden een cheque met een bedrag van € 5690,– overhandigen. Het bedrag bestond voor € 1000,– uit het bedrag dat de Rijswijksche Hockey Club had opgehaald tijdens bekerwedstrijden, en € 4690,– vertegenwoordigde de waarde van de producten die in 57 volle kratten zaterdag 6 mei zijn gedoneerd door Rijswijkers.”

Met welk idee wil je nog steeds iets doen in 2024?
“Dat zijn heel wat ideeën. In het kort enkele. We willen graag de Voedselbankactie nogmaals gaan organiseren. Ik hoop dat we meerdere instanties kunnen triggeren om het een actie voor heel Rijswijk te laten worden, een soort ‘week van de solidariteit’. Wij gaan weer voedselpakketten inzamelen. Maar we willen ook ondernemers, sportverenigingen, media en de gemeente vragen om in gezamenlijkheid zich in te zetten om hen die het hard nodig hebben in Rijswijk en de regio te helpen. Je kunt dan denken dat elke organisatie een dag voor zijn rekening neemt om geld of producten te doneren of in te zamelen. Dat zou tevens een gevoel van saamhorigheid binnen Rijswijk creëren dat zijn weerga niet kent.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist