Bezoekers vol lof over bunkercomplex in Rijswijk

Op zondag 4 februari hebben zo‘n 200 bezoekers het bunkercomplex van Museum Bescherming Bevolking in Rijswijk bezocht. Het blijkt dat niet alleen de Rijswijker de bunker steeds beter weten te vinden, maar ook het publiek vanuit onze omliggende gemeenten weten de weg te vinden naar Park Overvoorde.

Interessante rondleidingen
Het Bunkercomplex kent circa 35 vrijwilligers met een aantal deskundige gidsen. “Ik mocht meelopen met gids Riko van der Stap die indrukwekkende verhalen wist te vertellen.”


“Deze bunker is wel heel bijzonder”
“De bezoekers die ik gesproken heb waren vol lof over de bunker en in het bijzonder over de passie en liefde waarop de verhalen werden verteld door de gidsen. Een volgende keer gaan we weer, zeiden bezoekers uit Den Haag en dan nemen we onze vader mee. We willen dan met een andere gids mee, want ieder vertelt immers toch een ander verhaal.”


Activiteiten Bunkercomplex Rijswijk
Op maandag 3 maart is de bunker weer geopend. Op 21 april is de bunker geopend vanwege het 75-jarig bestaan van de NATO en op 25 mei is de jaarlijkse Bunkerdag met groots opgezette activiteiten. De bunker is meer dan een bezoek waard.

Duitsers vieren Kerst in het bunkercomplex

Meer weten? Ga naar: Museum Bescherming Bevolking

Tekst en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist