HTM past frequentie tram 17 en bus 23 aan

(Foto ter illustratie)

Op 11 maart aanstaande past HTM tijdelijk haar dienstregeling aan. Onder andere tramlijn 17 en bus 23 die door Rijswijk gaan, zullen dan minder frequent rijden.

Kijk onderaan dit artikel voor alle HTM-aanpassingen.

Personeelstekort

HTM kampt, net als veel sectoren, met een personeelstekort. Daarom moet het vervoersbedrijf de frequenties op een aantal tramlijnen vanaf 11 maart omlaag brengen. Ook vinden er vanaf 16 maart aanpassingen plaats op een aantal buslijnen.

HTM  neemt deze tijdelijke maatregel om er zo goed mogelijk voor te zorgen dat reizigers kunnen rekenen op bus en tram op het aangegeven tijdstip. Vooralsnog verwacht het vervoersbedrijf dat deze aanpassingen ook na het einde van de zomerdienstregeling, van kracht blijven tot oktober.

Meer drukte

Op diverse trajecten en momenten rijden tram en bus lagere frequenties en kunnen reizigers meer drukte ervaren. HTM houdt wel alle bus- en tramlijnen in stand. Ook gaat de terugkeer van de nachtbussen vanaf 26 april gewoon door.

In de nieuwe HTM app kunnen reizigers de actuele dienstregeling opzoeken.


Deze artikelen heeft u misschien gemist