Bruisende lancering van Nicole’s Blad Code Rood in het Rosa Spier Huis

Dinsdagavond 13 februari was het Rosa Spier Huis in Laren het decor van ‘Code Rood’ de lancering van de nieuwste editie van het magazine Nicole op Pad. Het feest duurde van 18-22 uur met optredens van het koor ‘De Weduwen’, DJ Carlos, een foodtruck en soul food van Ivy. Het eerste exemplaar van ‘Code Rood’ werd overhandigd aan burgemeester Nanning Mol.

Tekst en fotografie: Martin Reitsma

Het blad is de gratis glossy van Nicole des Bouvrie over het leven, evenementen, lekker eten en andere zaken die het leven de moeite waard maken. Het blad komt vier keer per jaar uit en is ook online in te zien. Het blad wordt iedere keer dat het verschijnt gepresenteerde op prachtige locaties. Dit keer was dat het Rosa Spier Huis in Laren. Vanuit het hele land was men naar dit evenement gekomen. Van Terschelling tot Rijswijk, Delft en Pijnacker. 

Nicole des Bouvrie en haar partner en medeorganisator Arne Hak, kijken met genoegen terug op een bruisende avond en vertelden: ‘Wat hebben wij allen een heerlijke avond gehad. Mensen uit heel Nederland waren van de partij. Wij maken al twintig jaar bladen en zijn nu ook precies twaalf en half jaar samen. We vierden met zijn allen de zestigste verjaardag van de Stichting Rosa Spier en dankzij een unieke samenwerking met bewoners en medewerkers hebben we nu een bijzonder blad uitgebracht, een echt bewaarexemplaar. Burgemeester Nanning Mol van Laren was er ook en hij roemde het Rosa Spierhuis, want kunstenaars, schrijvers, dansers, musici leven hier met elkaar en kunnen in hun ateliers én op het podium van de theaterzaal jong en oud verbinden.

Vervolgens werd onder luid applaus het nieuwe blad gepresenteerd. Nicole, Arne en Inek Hilhorst stonden trots op het podium en ontvingen een bloemenhulde. Bestuurder van het Rosa Spierhuis Mariska de Kleijne hield een bewogen en treffende toespraak over het grote belang van deze unieke woongemeenschap, de grote maatschappelijke functie en bedankte Nicole en medewerkers voor het prachtige blad waarbij TV en radio-icoon Tineke de Nooij op de cover staat met een fraaie foto. Zij is ook woonachtig in het Rosa Spier Huis.

Veel bekenden uit de entertainmentwereld


In de zaal zagen we honderden rode ballonnen samen met uitbundige mensen waarvan de meesten een rode touch hadden. Oud TV presentatrice Vivian Boelen vierde er haar verjaardag, te midden van veel bekenden waaronder Viola Holt die ook al kon terugkijken op een mooie TV carrière. Tussen het publiek ook Miss World Nederland met andere mooie jonge vrouwen die menig keer op de foto gingen. Onder meer via de bekende societyfotografen Edwin Smulders, Hans en Henk Ros en Hans Lachman.

Er waren veel bekenden uit de vaderlandse entertainmentscène afgekomen op deze avond, onder hen kunstenares Astrid Engels, zangeres en kunstenares Thérèse Steinmetz die ook woonachtig is in het Rosa Spier Huis, de Larense muziekproducer Hans van Hemert – die uitkijkt naar de TV serie over zijn damestrio, het vroeger zo succesvolle LUV met Patty Brard, José Hoebee en Marga Scheide. Een mooi eerbetoon natuurlijk aan Hans die zoveel succesvolle acts heeft gelanceerd en daarmee succes had tot in Amerika toe. Het muzikale gilde was toch goed vertegenwoordigd met Ciska Peters, Hilde Marchal, Dick Bakker, René Le Blanc, Erik Westra, Bea Willemstein. Voorts topmodel Julliette Goergen, Marianne Huisman die prachtige modeshows organiseert en couturier Irving Vorster. Dr. André Boom was eveneens volledig getooid in het rood. Hij is een geliefde gast bij tal van society-evenementen. Als cosmetisch arts heeft hij al vele dames extra elan en glamour meegegeven. 

De ‘Weduwen’ een dameszanggroep vol positiviteit!


De Weduwen – zestien enthousiaste in rood gestoken zangeressen – stalen op deze pré Valentijnsavond de show met hun brede Nederlandstalige repertoire. Ze zongen van André Hazes tot Ramses Shaffy, De Dijk en ook eigen teksten die de mensen in hun harten raakten.
 Het publiek genoot van vele vaderlandse evergreens begeleid door een zeskoppige band met onder meer accordeon, gitaar, bas, sax en drums.
De Weduwen deden ook veel meer dan zingen. Ze smachtten, fluisterden, bezworen, imponeerden, schreeuwden, ontroerden en spoorden het publiek aan om vooral mee te doen. Het was feest, het was theater, Dit is het leven. Vol met zweet, tranen en heel veel glitters op deze avond.
Er werd naar hartenlust meegezongen, er viel ook veel, heel veel te swingen.

Rustig blijven zitten was dan ook heel moeilijk bij De Weduwen. Toen het concert afgelopen was, had menigeen vermoeide voeten van het dansen en een schorre keel van het meezingen. Kevin Brouwer met de ‘Boys of Orange’ zorgden voor het nodige vermaak terwijl DJ Carlos het publiek vermaakte met inspirerende danceklanken.

Ook voormalig zangeres Bea Willemstein uit Laren was er. Zij scoorde in de jaren tachtig hits met Rudy Bennett onder de naam Bennett & Bee en roemde Nicole des Bouvrie met de volgende woorden. ‘Wat heb jij gisteren een fantastisch feest georganiseerd in het Rosa Spier huis echt een gigantisch feest allemaal blije gezichten en zoveel bekenden van mij , maar ook de mensen uit het huis zelf genoten van de onwijs gezellige sfeer en muziek …. Chapeau en dank je voor de uitnodiging veel succes met je nieuwe blad.’

Na afloop togen de gasten enthousiast naar huis. Er waren nieuwe en mooie herinneringen gemaakt en men kijkt alweer uit naar het volgende evenement.

Deze artikelen heeft u misschien gemist