Rijswijkse ondernemer Karim Ibrahim: “Kom langs bij de Ondernemers Community”

De beide eigenaren van Veridius

Onlangs was alweer de derde editie van de Ondernemers Community 070 (OC070) ochtend die maandelijks gehouden wordt in The Lobby aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Op de eerste woensdag van de maand is er een Open Koffie bijeenkomst voor ondernemers uit de  regio met interessante sprekers, speeddates en workshops. 

Op de bijeenkomst van woensdag waren zo’n 50 ondernemers uit de regio aanwezig. Zij werden weer op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en konden luisteren naar Claudia Rietveld met haar concept Alleenleukeklanten.nl. “Mijn verhaal vertellen in plaats van dat van mijn werkgever, het op mijn manier doen, het maximale uit mijzelf halen, dat was wat ik wilde toen ik de keuze maakte om in 2017 ontslag te nemen en mijn eigen bedrijf te bouwen. Met ups en downs leerde ik wat ondernemen voor mij betekent en waar ik gelukkig van word.”

Veridius
Het inspireerde woensdag veel aanwezige ondernemers om eens goed te kijken hoe zij ondernemen en waar zij gelukkig van worden. Zo ook de 33-jarige Karim Ibrahim, die als gastheer onderdeel is van de Ondernemers Community 070. Hij zit met zijn bedrijf Veridius sinds september in het bedrijfsverzamelgebouw The Lobby aan de Lange Kleiweg. “Dit pand heeft twee jaar geen horeca gehad. Zelf deden we voor bijna iedereen in dit gebouw de catering. Verderop werden bij onze andere vestiging broodjes gehaald.”

Danone
“Dat de horeca hier leeg stond kwam ter sprake,  we zijn gaan kijken en zijn direct aan de slag gegaan”, blikt Karim terug. “De eerste paar maanden was het zwaar, bedrijven waren gewend dat er geen horeca zat. Ze hadden allemaal eigen faciliteiten. We zijn nu vijf maanden verder. Er zijn grotere bedrijven bijgekomen, zoals Danone. Danone heeft ons in de omzet het laatste duwtje gegeven. En Rijswijk Wonen zit hier. Het gaat super met Veridius. Op de andere locatie aan Lange Kleiweg 62 hebben we de lunchroom en ook catering. Catering is nog steeds onze core business. Twintig procent van de mensen die in de horeca van The Lobby komt, komt van buiten de bedrijven die hier gevestigd zijn. Er zijn hier niet veel passanten, alleen mensen die hier werken. Ik denk dat we hier in de Plaspoelpolder wat leuke horecalocaties missen. Heel Rijswijk moet weten dat we hier zitten.”

Borrel
“Er is bij ons veel in buffetvorm”, vervolgt Karim die samen met zijn compagnon Bob in het bedrijf werkt. “Warm zijn de soepen en broodjes bal. We hebben gefrituurde snacks, een uitgebreid saladebuffet. En heel veel verschillende broodjes. Driemaal in de week ook warme maaltijden. Maandag tot en met vrijdag zijn we van half acht tot en met vijf uur 5 open. We zijn bezig om donderdag langer open te zijn voor de borrel.”

Horeca
“Heel mijn leven al zit ik in de horeca”, vertelt Karim. “Tien jaar bij Carpe Diem gewerkt in De Bogaard en bij Oma.nl. Daarna voor mezelf begonnen. Bij Tennispark Vredenburch. Daar heb ik de catering opgezet. Drie jaar later een lunchroom in Leidschendam begonnen. Twee jaar geleden begonnen op de Lange Kleiweg 62. Daar hebben we een lunchroom overgenomen. Toen zijn we gestopt in Leidschendam. En sinds september zitten we dus in The Lobby.”

Politiek
Dat Karim zich aansloot bij het Ondernemers Community 070 (OC070) van Onno Boks had te maken met zijn periode in de Rijswijkse politiek. “Ik ken Onno van mijn ‘run’ in de politiek. Met Björn Lugthart en de fractie Wij.Rijswijk. Ik kwam in gesprek met Onno. Hij deed het OC op een andere locatie en zocht een nieuwe. Dat is dus hier geworden. We hebben er nu drie gehad, met elk meer dan 50 man. We hebben veel contact met ondernemers uit de regio. De laatste keer kwam ik in gesprek met Claudia Rietveld van het concept Alleenleukeklanten.nl. Zij wist een manier om ondernemers meer tijd voor zichzelf te laten creëren. Meer aan de zaak werken dan in de zaak aanwezig zijn. Dan pas kun je groeien. We gaan een keer met elkaar praten.”

Open Koffie
“We willen graag meer ondernemers aansporen om naar de open koffie te komen. Toen ik zelf startte, heb ik ook veel hulp gehad van ondernemers. Bijvoorbeeld van Escaperoom Rijswijk. Zij waren op Facebook de eersten die reageerden toen wij hier begonnen. Tim en Kevin van de Escaperoom, dat nu Outergrounds heet, hebben onze arrangementen benoemd en dat was voor ons weer een grote stap vooruit.”

Meer weten? Ga naar:  https://www.veridius.nl/

Deze artikelen heeft u misschien gemist