Beleef Euritmie bij Nivon in wijkcentrum Stervoorde

Op donderdag 18 april kunnen zowel leden als niet-leden onder leiding van Ghiti Brinkman de danskunst Euritmie beleven in wijkcentrum Stervoorde. Je hoeft er niets voor te kunnen, iedereen kan meedoen. Het gaat om het beleven.

Euritmie

Euritmie (Duits: Eurythmie, gr.: harmonische beweging of: mooie beweging) is een expressieve danskunst, die in het begin van de twintigste eeuw (circa 1908 – 1925) in Duitsland en Zwitserland in de kringen rond Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie, ontstond.

Van de buitenkant bezien herinnert euritmie aan klassiek ballet, maar euritmie wordt meestal minder artistiek en minder lichamelijk geënsceneerd. Euritmie wordt beoefend als zelfstandige kunstvorm maar ook als onderdeel van omvattender podiumpresentaties.

Gecombineerd met geneeskundige kennis wordt euritmie ook bij therapeutische processen ingezet. Op vrije scholen is euritmie opgenomen in het algemene onderwijsprogramma.

Praktische info

  • De workshop begint om 19.30 uur in de rode zaal van wijkcentrum Stervoorde.
  • Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen €2,50.
  • Opgeven via marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594.
  • Wijkcentrum Stervoorde bevindt zich aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1.
  • Draag gemakkelijk zittende kleding.

Deze artikelen heeft u misschien gemist