Tweede meedenksessie spoorlijn Rijswijk en station Rijswijk Buiten

(foto: website gemeente Rijswijk)

Op donderdag 4 april organiseert ProRail wederom een meedenksessie over de spoorlijnplannen voor Rijswijk.

  • Locatie: Huis van de stad, Generaal Spoorlaan 2
  • Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
  • U kunt zich hier aanmelden

ProRail onderzoek Oude Lijn

Reist u vaak met de trein via de Oude Lijn, de spoorlijn tussen Leiden, Rijswijk en Dordrecht? Of woont of werkt u in de buurt van het spoor? Denk dan mee over de toekomstplannen.

ProRail onderzoekt hoe zij stap voor stap meer treinen kan laten rijden op deze spoorlijn. En waar er mogelijk nieuwe stations kunnen komen. Zo onderzoekt ProRail of het mogelijk is in RijswijkBuiten een nieuw station te openen.

In februari konden inwoners van Rijswijk tijdens een eerste sessie meedenken over de plannen. In de bijeenkomst op 4 april laat ProRail zien welke ideeën er zijn opgehaald, wat ProRail hier tot nu toe mee heeft gedaan en hoe nu verder. ProRail hoort graag uw aandachtspunten bij de uitwerking van de ideeën.  

Online vragenlijst

U kunt ook meedenken door een online vragenlijst in te vullen. De vragenlijst vindt u hier.

In deze online vragenlijst zijn de keuzes die bestuurders van alle betrokken partijen moeten maken, zo goed mogelijk nagebootst. U krijgt verschillende dilemma’s voorgelegd waarbij u zich ook bewust wordt van de kosten.

Invullen duurt ongeveer twintig minuten en kan tot dinsdag 30 april. 

Meer informatie

Het onderzoek voor het verbeteren van de Oude Lijn is een gezamenlijk project van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (waaronder de gemeente Rijswijk), ProRail en de gemeenten Leiden, Den Haag, Schiedam en Dordrecht.

Kijk voor meer informatie over dit onderzoek op de website van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist