Earth Hour: wereldwijd een uur lang lichten doven

Vandaag doen mensen over de hele wereld van 20:30 tot 21:30 uur weer een uur het licht uit om aandacht te vragen voor natuur op aarde.

Internationaal evenment

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor een uur uit te doen. Het evenement vindt elk jaar eind maart plaats, in het weekeinde waarin de zomertijd ingaat, om energiebesparing te promoten en de koolstofdioxideuitstoot te verminderen.

Wereld Natuur Fonds

Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds (WWF) voor de natuur op aarde. Het vindt in bijna alle landen plaats. Tijdens Earth Hour laat je zien dat je de natuur belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip het signaal af dat we niet zonder natuur kunnen.

Het eerste Earth Hour werd gehouden in Sydney (Australië) tussen 19:30 en 20:30 op 31 maart 2007.

Meer weten? Kijk dan hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist