Mono: “Niet op je telefoon in het verkeer”

Het Rijswijks Lyceum doet mee aan de Mono campagne om scholieren bewust te maken van de risico’s van een telefoon in het verkeer. Eén op de vier mensen leest wel eens berichten tijdens het rijden in de auto of op de fiets. Eén op de vijf stuurt een berichtje terug. Het risico op een ongeluk is dan zes keer zo groot.

In de aula van het Rijswijks Lyceum aan de Karmozijnstraat staat bij het podium een fiets. Op de fiets zit een leerling met een 3D-bril op de neus. Al pratend fietst zij met zijn mobieltje in de hand. De bril geeft hem het gevoel dat zij op straat fietst. Al snel gaat het fout. Het is maar een test maar in het echt kan het er ook zo aan toe gaan.

Het doel van de MONO-campagne is het terugdringen van het aantal verkeersdoden en gewonden veroorzaakt door het gebruik van social media in het verkeer. Fietsers kunnen hun telefoon op ‘Niet storen’ zetten, zodat ze niet afgeleid worden door binnenkomende meldingen.  Als je onderweg zit te appen, zie je niet goed wat er om je heen gebeurt.

Deze artikelen heeft u misschien gemist