De Zonnebloem Rijswijk zoekt vrijwilligers bezoekwerk

Heb je goede contactuele eigenschappen, ben je geduldig, kan je goed luisteren en ben je woonachtig in de omgeving van Rijswijk? Dan is deze vrijwilligersfunctie misschien iets voor jou.

Functie-inhoud

De Zonnebloem, afdeling Rijswijk zoekt vrijwilligers

  • die oudere mensen met een lichamelijke beperking bezoeken;
  • samen met hen iets gezelligs doen (een goed gesprek, een kopje koffie drinken, een spelletje spelen, etc.);
  • deze mensen begeleiden tijdens groepsactiviteiten van De Zonnebloem.

De werktijden kunnen in overleg bepaald worden.

Meer weten?

Interesse gekregen in deze vacature? Stuur dan een mailtje naar: h.nuhaan@ziggo.nl.

Of klik hier voor meer informatie.

Over De Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking en vooral voor hen die hierdoor in een sociaal isolement dreigen te komen. Onze vrijwilligers verwijzen mensen met een andere medische conditie, zoals bijvoorbeeld dementie, door naar organisaties die hen passende zorg kunnen geven.

Het unieke van de Zonnebloem is dat ruim 30.000 vrijwilligers bijna alle activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking organiseren. Beroepskrachten van het nationaal bureau ondersteunen hen hierbij.

Met langdurig, persoonlijk contact zorgen Zonnebloemvrijwilligers ervoor dat mensen met een lichamelijke beperking aangesloten blijven bij de samenleving. Ze gaan op bezoek, bellen regelmatig of nemen hen mee de deur uit. Een korte wandeling, naar een activiteit met anderen, een dagje weg of zelfs een korte vakantie. De Zonnebloem is er niet om thuiszorg te verlenen, klusjes voor de doelgroep te doen of te zorgen voor een geschikte werkplek.

Lees meer hier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist