Lief & Leedproject van start in Presidentenwijk

Op 4 april is het Lief & Leedproject van start gegaan in de Presidentenwijk.

Zes gangmakers

Zes gangmakers hebben donderdagavond bij vrijwel alle woningen van de deelnemende straten in de Presidentenwijk aangebeld en verteld wat de bedoeling is van het Lief & Leedproject. Welzijn Rijswijk was met twee medewerkers aanwezig en had gezorgd voor aantrekkelijk drukwerk en een kleine attentie om uit te reiken aan de buurtbewoners.

Lief & Leedproject

Het Lief & Leedproject is een initiatief van de Stichting Welzijn Rijswijk. Het doel van het project is burenhulp en cohesie in de wijk te stimuleren doordat buren meer contact met elkaar onderhouden. De gangmakers zorgen voor een kleine attentie als bijvoorbeeld een bewoner ziek is of iets te vieren heeft.

Het project biedt ook de mogelijkheid contact te houden met de buren en in elk geval wat namen van buurtbewoners te leren kennen.

Welzijn Rijswijk ondersteunt de Lief & Leedstraten onder andere met een Lief & Leedpotje voor de kleine attenties.

110 adressen

Het bijzondere aan het Lief & Leedproject in de Presidentenwijk is dat vrijwel de hele buurt (laagbouw) meedoet – bij elkaar zo’n 110 adressen. Zes bewoners zijn bereid gevonden te fungeren als gangmaker. Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje beheert en het voortouw neemt Lief & Leed onder de aandacht te brengen.

In feite liep er op kleinere schaal al iets dergelijks als het Lief & Leedproject in deze wijk. Zo werden in december een aantal oudere alleenwonende bewoners bezocht en verrast met een kleine kerstattentie. Alle ontvangers stelden dit erg op prijs.

De gangmakers zullen de gebeurtenissen in de wijk in de gaten houden er ervoor zorgen dat mensen die iets te vieren hebben of wellicht ziek zijn, een kleine attentie vanuit het Lief & Leedproject ontvangen.

Voor meer informatie over het Lief & Leedproject, klik hier.


Deze artikelen heeft u misschien gemist