NK Tegelwippen – ruil hier uw tegels in voor planten

Van 21 maart tot 31 oktober doet Rijswijk mee aan het NK Tegelwippen. Het doel is zoveel mogelijk tegels te vervangen voor groen.

Meer groen zorgt namelijk voor minder hitte en droogte in de zomer, minder wateroverlast en is gezonder voor mens en dier.

NK Tegelwippen

Tijdens het NK Tegelwippen strijden gemeenten tegen elkaar om het grootste aantal tegels te vervangen voor groen. Sinds de eerste editie van het NK Tegelwippen in 2020 zijn in Nederland bijna negen miljoen tegels verwijderd. Dat zijn ongeveer honderdzestig voetbalvelden aan groen erbij. 

Meer informatie vindt u op de website van het NK Tegelwippen. Voor meer informatie of vragen over de Tegeldumpdagen kunt u contact opnemen met Mandy Los via mlos@rijswijk.nl.

Tegels inruilen voor planten

Doet u ook mee met het NK Tegelwippen? Tijdens de Tegeldumpdagen kunt u uw tegels inruilen voor planten op de volgende dagen en locaties.

20 april 10.00-13.00Parkeerplaats Groenrijk ‘t HaantjeRijswijk Buiten en heel Rijswijk
18 mei 10.00-13.00De stadswerf Cromvliet, Leeuwendaal, Oud-Rijswijk, Welgelegen, Bomenbuurt, Rembrandtkwartier, havenkwartier
8 juni 10.00-13.00Parkeerplaats Mr. Beerninkplantsoen 308 Muziekbuurt, Stervoorde, Eikelenburg, Hoekpolder,
24 augustus 10.00-13.00Parkeerplaats De SchilpSpoorzicht, Kleurenbuurt, Artiestenbuurt, Stationskwartier, Overvoorde, De Strijp, Presidenten en Ministersbuurt
14 september 10.00-13.00Parkeerplaats Colijnlaan, tussen PC Boutenselaan en Geert GrootestraatHuis te lande, Julianapark, Te Werve, Plaspoelpolder
26 oktober – eindsprintLocatie volgtHeel Rijswijk

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist