Zondag 21 april extra open dag bunkercomplex Overvoorde

Museum Bescherming Bevolking bunkercomplex Overvoorde is op zondag 21 april extra geopend voor publiek. In het kader van het 75-jarig bestaan van de NAVO wordt dan landelijk het weekend van het verdedigingserfgoed georganiseerd.

Oost en West

Op deze extra open dag krijgt het bunkercomplex Oost en West op visite. Verschillende voertuigen van de NVA (Nationale Volksarmee) uit de DDR en voertuigen van het Nederlandse leger zullen dan op de locatie aanwezig zijn. Waant u zich even terug in de tijd van de jaren van de dienstplicht.

Tarieven, adres en route

Informatie over bunkercomplex Overvoorde, de toegangsprijzen en hoe u er kunt komen, vindt u hier. U kunt het bunkercomplex ook volgen via hun Facebookpagina.

Over het bunkercomplex

Het bunkercomplex in Rijswijk heeft zowel bunkers uit de Tweede Wereldoorlog als een atoombunker die dienst deed als commandopost voor de Bescherming Bevolking (BB). Onder begeleiding van een gids gaat u de bunkers is. Aan de hand van zijn verhaal leert u de functie en doelstellingen van de verschillende bunkers kennen.

Een bezoek aan dit complex is een unieke ervaring. De Rijksdienst Cultureel Erfgoed heeft de commandopost van de BB qua beleving en gaafheid vergeleken met de ‘War Rooms’ van Winston Churchill.

Foto’s: Museum Bescherming Bevolking bunkercomplex Overvoorde

Deze artikelen heeft u misschien gemist