Spelregels vrijmarkt in Oud Rijswijk

(Foto: website gemeente Rijswijk)

Op Koningsdag is er in Oud Rijswijk een vrijmarkt. Hier mogen particulieren/bewoners hun tweedehands spullen verkopen.

Om de vrijmarkt prettig en veilig te houden vraagt de gemeente iedereen zich aan een aantal afspraken te houden.

Waar is de vrijmarkt?

Het gebied van de vrijmarkt is het voetgangersgebied in Oud Rijswijk: Herenstraat tot nummer 41/48, Tollensstraat, Kerkstraat, Torenstraat, Poortje van Verlaan, Kerklaan en Nobelaerstraat tot aan Mallegat. De rode bestrating moet vrij blijven. 

Het evenement met live muziek optredens vindt plaats in een deel van de Herenstraat en aan de kruising Kerklaan/Emmastraat. Dus particulieren/bewoners mogen hier geen spullen verkopen. 

In de Schoolstraat komen de kramen voor de reguliere zaterdagmarkt te staan. Particulieren/bewoners mogen hier evenmin spullen verkopen. 

Wat zijn de regels?

  • De vrijmarkt begint op 27 april om 7.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Iedereen mag vanaf 7.00 uur een plekje zoeken.
  • Ingangen van open winkels en horecagelegenheden moeten vrij blijven. Terrassen mogen niet geblokkeerd worden. 
  • Er mogen geen kramen of partytenten worden opgezet. Houd ook rekening met omwonenden, zij moeten hun huizen in en uit kunnen. Particulieren mogen op straat geen alcoholische drank en vapes met een smaak (anders dan tabakssmaak) verkopen. 
  • Ook de verkoop van bederfelijk eten is niet toegestaan. Voorbeelden van bederfelijk eten zijn: vis en visproducten (vers, gekookt of gestoomd), snacks, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten, zachte en verse kaas, gebak en puddingbroodjes, salades, voorgesneden groenten en rauwkost, vers vruchtensap, tahoe en tempeh, olijven, beslag voor poffertjes en pannenkoeken of voorgebakken frites. De Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen Keuringsdienst van Waren) controleert streng op de naleving van de regels voor voedsel. 
  • Het verkopen van bederfelijk eten is alleen toegestaan voor de horeca in het gebied en beroepshandelaren, die in het bezit zijn van een geldige CRK-kaart (Centraal Registratiekantoor voor de Ambulante Handel). Deze handelaren mogen alleen waren verkopen die vermeld staan op de CRK-kaart. Biertaps mogen uitsluitend door in het vrijmarktgebied gevestigde horecaondernemers geëxploiteerd worden. Andere taps zijn niet toegestaan. 
  • Niet-horecabedrijven in het vrijmarktgebied mogen vóór hun bedrijf zogenaamde ‘branche-eigen’ waren verkopen voor directe consumptie. Denk aan de slager die hamburgers verkoopt en een bakker die puddingbroodjes aanbiedt. 
  • Aanwijzingen van de politie en handhaving moeten worden opgevolgd. 
  • Alle brandkranen en brandputten moeten vrij worden gehouden van obstakels en altijd bereikbaar zijn voor de brandweer. 
  • Het door u gebruikte terrein moet schoon worden achtergelaten. 
  • Winkeliers mogen alleen voor hun eigen winkel stallen en/of een terras exploiteren.

Deze regels leest u terug in de flyer over de vrijmarkt in Oud Rijswijk.

Bron: gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist