Eerste Vrijheidsmaaltijd in Huis van de Stad

De eerste Vrijheidsmaaltijd in het Huis van de stad is bezocht door 80 Rijswijkers. In de hal werden de gasten welkom geheten door burgemeester Huri Sahin en wethouders Armand van de Laar en Werner van Damme. De gasten gingen in gesprek over vrijheid en genoten van een maaltijd verzorgd door de Wereldkeuken van Welzijn Rijswijk.

Op Bevrijdingsdag worden er in heel het land vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Rijswijk kende zondag haar eerste keer. Verschillende leden van het college en raadsleden gingen het gesprek aan met de gasten. Om onderwerpen zat men niet verlegen vanwege verschillende vragen die op de tafels lagen. Op de placemats stond vermeld dat tijdens de maaltijd ‘onbekenden in bekenden veranderen omdat eten verbindt’

Tijdens de maaltijd, die bestond uit een in heel Nederland opgediende vrijheidstomatensoep, Syrische minipizza’s, gevulde druivenbladeren en Syrische koekjes met dadels of noten, konden de gasten genieten van verschillende optredens van zeer getalenteerde jongen van het Rijswijks Jeugd Theater. Ook was er een Spoken Word kunstenaar die scherp, maar met humor de vrijheid beschreef.

Ook werden de samenstellers van de maaltijd, de Syrische vluchtelingen Hanin Alhallak en Mustafa Alkhatib, door gastvrouw Emma Boeringa naar de betekenis van vrijheid voor hen gevraagd.

Tenslotte toostte burgemeester Sahin met alle aanwezigen op de vrijheid.

Deze artikelen heeft u misschien gemist